Dodano: 2007-08-13 17:40
| Halldor napisał(a): |
| To tylko cisza przed burzą.....Roman odrodzi się w bardziej paskudnej formie.....kwestia czasu |
Haha, jak Paul Atryda - bóg cesarz Duiny
będzie wielką dżdżownicą u steru władzy :wink:
:arrow: Królowo Salamandro :arrow: Legutko, Ryszard Legutko, Stary Zgred o nim wspominał, nie czytasz uważnie :!:
No, ale jak to ostatnimi czasy bywa: DZIEń BEZ DYMISJI - DZIEń STRACONY.
Przyszła pora na Romana, szkoda, że tak późno...
Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!
Dodano: 2007-08-13 18:32
| zet napisał(a): |
| [quote:8cceaf1b8f="Halldor"]To tylko cisza przed burzą.....Roman odrodzi się w bardziej paskudnej formie.....kwestia czasu |
Haha, jak Paul Atryda - bóg cesarz Duiny
będzie wielką dżdżownicą u steru władzy :wink:
:arrow: Królowo Salamandro :arrow: Legutko, Ryszard Legutko, Stary Zgred o nim wspominał, nie czytasz uważnie :!:
No, ale jak to ostatnimi czasy bywa: DZIEń BEZ DYMISJI - DZIEń STRACONY.
Przyszła pora na Romana, szkoda, że tak późno...[/quote:8cceaf1b8f]
nom...chyba nie czytałam zbyt dokładnie...Ale dzięki:D
"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." <William Blake> , my master
Dodano: 2007-08-14 01:57
Trzy słowa dla odchodzacego : see you looser!
"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."
Dodano: 2007-08-14 07:23
| KrolowaSalamandra napisał(a): |
| Podobno powołali jakiegoś FILOZOFA z Krakowa . |
Chyba ZOOfila
.
Dodano: 2007-08-14 10:27
może ten nie będzie homofobem i będzie pochodził od małpy a nie samego Boga...<myśli>
Dodano: 2007-08-14 18:40
| Harlequin napisał(a): |
| [quote:810010016c="KrolowaSalamandra"] Podobno powołali jakiegoś FILOZOFA z Krakowa . |
Chyba ZOOfila
[/quote:810010016c]
"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." <William Blake> , my master
Dodano: 2007-08-18 23:07
Co z tego, że odszedł gieroj jak jego miejsce zasąpił kolejny idiota :? Naszą oświate naprawde spotkało coś strasznego. Już lepsza była rusyfikacja czy tam germanizacja...
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-08-19 20:15
| KostucH napisał(a): |
| Co z tego, że odszedł gieroj jak jego miejsce zasąpił kolejny idiota :? Naszą oświate naprawde spotkało coś strasznego. Już lepsza była rusyfikacja czy tam germanizacja... |
kilka postów wcześniej napisałam prawie dokładnie to samo
widze, że nie tylko ja to widze.
Dodano: 2007-08-19 20:35
| KrolowaSalamandra napisał(a): |
kilka postów wcześniej napisałam prawie dokładnie to samo widze, że nie tylko ja to widze. |
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2007-08-23 23:20
Samo hasło "zero tolerancji" - wzbudzanie agresji pośród i tak już agresywnej młodzieży, zwłaszcza z gimnazjów.
Absurdalna "reforma" lektur - moi rodzice są polonistami, więc coś o tym wiem. Zresztą, kto to slyszał żeby wyrzucać Gombrowicza, wrzucając w zamian jakieś mało znane i niemające odniesienia w dydaktyce polonistycznej, w dodatku jednostronnie oceniajace rzeczywistość "lektury". Normalnie zero profesjonalizmu. Poglądy polityczne poglądami, ale dzieci i ich edukacje powinno się zostawić z dala od przepychanek na stołkach ministrów i posłów :?
Mogę dodać jeszcze parę przykładów, bo czytałam wiele na temat "dyktatury" Romana, ale nawet już nie pamiętam, kto by sobie tym głowę zreszta zawracał, póki co nie mam dzieci :wink:
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-08-24 00:06
Mundurki, propaganda(po filmiku Giertycha, gdzie widzialem porzadnych ludzi, poczulem sie demonem... a sam generalnie za takiego mrocznego sie nie uwazam---ostra przesada),lektury, pojebane matury i ich zmiany co rok... przez to sie na drugi kierunek nie dostalem, chcial wprowadzic obowiazkowa matme, poza tym wyglada debilnie.
A to co bylo za rusyfikacji i germanizacj to jest tak zwana historia. W tym rzecz, ze historia uczy co bylo, aby nie popelniac juz wiecej bledow.
Giertych na stos!
Dodano: 2007-08-24 00:35
| Pan napisał(a): |
|
[quote:1343829d0d="Dasstin"]Mundurki, propaganda(po filmiku Giertycha, gdzie widzialem porzadnych ludzi, poczulem sie demonem... a sam generalnie za takiego mrocznego sie nie uwazam---ostra przesada),lektury, pojebane matury i ich zmiany co rok... przez to sie na drugi kierunek nie dostalem, chcial wprowadzic obowiazkowa matme, poza tym wyglada debilnie. A to co bylo za rusyfikacji i germanizacj to jest tak zwana historia. W tym rzecz, ze historia uczy co bylo, aby nie popelniac juz wiecej bledow. Giertych na stos! |
Za mundurkami sporo przemawia. Przeciw - nikt nie chce ich nosic. :)
Pozwolenie na robcochciejstwo mlodziezy jest najwazniejszym bledem, jaki sie powtarza, a nie chcialbym napisac "jak widac".
Filmik. Ha. jedno, wiesz, to jakies dobro i zlo obiektywne, demony nie demony.
Fakt faktem takie srodowisto debilnometalowe, popularne dosc, to elementy zacpane i zapijaczone najbardziej. Bywa ze to ciekawi ludzie, ale gdyby ich nieco uporzadnic, nie popsuli by sie tak szybko.
To nie jest kwestia stroju, a tego, co rownolegle do stroju. I moje lubienie gotyckich kobiet faktu nie zmieni :).
Twoje sprawy osobiste zostawimy.
Obowiazkowa matma by sie wielu ludziom przydala. Bo bzdury straszne mozna przeczytac, gdy dziennikarze,, polonisci, politycy, socjolodzy czy inni jeszcze ludzie matematyki nie znaja.[/quote:1343829d0d]
Takie debilnometalowe spoleczenstwo to np. ja. I nie uwazam, ze tacy ludzie sa zli. Znam o wiele gorsze lyse srodowiska oraz punkow. Mysle zatem, ze robienie z fanow muzyki ciezkiej zla, jest bzdura. To nie jest najbardziej zapijaczone i zacpane towarzystwo, przynajmniej nie w Poznaniu. Czesciej spotkam lysa pale kiwajaca sie z lewa na prawo i rzygajacego pod siebie anizeli metala... to nie jest sluszna opinia, ktora prezentujesz. A dziennikarze sa od pisania a nie liczenia wzorow. Matma jest wazna jako podstawa, pierwiastki, procenty, prosta geometria... badz jako zaawansowany przedmiot... na etapie matury nie widze potrzeby uczenia sie matmy, gdy ktos wie, ze nie bedzie mu potrzebna. Giertych musi odejsc... na stos!
Dodano: 2007-08-24 00:40
A propos wypowiedzi "Pana":
Widzisz Drogi Kolego - moje argumenty nazywane przez Ciebie stekiem bzdur jakich pełno w mediach - nie przemawiają do Ciebie. Z kolei Twoje - zupełnie nie przemawiają do mnie. Z racji późnej pory i przymusu pójścia lulu nie będę się już rozwodzić. Sorry, ale ja się wychowałam w środowisku nauczycielskim i szkolnym od samych początków mojego żywota i wybacz, ale widziałam swoje i śmiem twierdzić, że nie masz racji. No ale jestem zapewne trochę starsza od Ciebie, a parę lat w historii edukacji RP czasem robi wielką różnicę w późniejszym oglądzie na pewne sprawy. Zapewne nawet na mudurki w szkole w latach 80. się nie załapałeś. :roll:
Dobranoc :)
Dodano: 2007-08-24 07:10
Dodano: 2007-08-24 15:59
Po tym poscie wydales mi sie taki rozdziamgany... "przepraszam za ostre slowa" etc. Oczywiscie, ze nikogo na stos bym nie poslal, to byla metafora, majaca na celu uswiadomic moje podejscie do polityki Giertycha ale uznalem, ze to bedzie oczywiste.
Przykro mi stary ale Twoje argumentacje sa naprawde smieszne. To, ze w kazdej nacji znajda sie osoby narzekajace na partie/osobe nie oznacza, ze mozna zalozyc, iz dana osoba ejst w porzadku. Zauwaz moj drogi przyjacielu, ze przeciwko Giertychowi jest prawie cala czesc inteligencji polskiej, a tylko zabobonne biedne staruszki trzymaja jego strone. To tez o czyms swiadczy. W ogole co to za temat... Giertych na stos!
Dodano: 2007-08-24 16:04 Zmieniono: 2007-08-24 16:31
|
Wg osoby, z ktora rozmawialem, opieka nad nimi nie jest potrzebna, bo 'mysla'. |
Och, rzeczywiście?
Chyba, że rozmawiałeś z kimś jeszcze :D
Ja powiedziałam, że powinny mieć prawo wyboru. Również proponowanego (a nie narzucanego) im sposobu 'opieki' :twisted:
Przemęczyłam się przez ten wątek i mam wrażenie, że większość z wypowiadających się przekłada tu swoje prywatne nielubienie Giertycha (i tu jednomyślność, bo nie lubimy go wszyscy) nad znajomość, albo choćby chęć podania przykładów, dlaczego jego reformy są złe.
Pan, który wyraźnie prowokuje i stara się być po swojemu obiektywny nawet wobec kogoś, kogo nie lubi (moim zdaniem zła forma Twojej wypowiedzi - niewidoczny obiektywizm, widoczne tylko prowokujące 'za', którego wcale lub nie do końca jesteś orędownikiem), budzi agresję, bo prowokuje do tego, aby podawać przykłady i za, i przeciw. Odpowiedzią na to są zarzuty o progiertychowskość, bo:
1. rozmówcy nie mają wystarczającej wiedzy, by w ogóle dyskutować
2. nie chce im się, bo 'Giertych to palant i na stos go' a 'Pan pierdoli'
Wybaczcie, ale same przykłady z 'filmikiem' (to chyba oczywiste, że jeden z liderów partii bedzie szerzył proponowana przez to ugrupowanie propagandę) i z moim kochanym Gombrowiczem (jakby to byla pierwsza tego rodzaju zmiana w ogole) są za slabe. Jasne, że to ma drugie dno, a pisarz zostal sprowadzony do poziomu teletubisia (swoją drogą, tubiś jest bardziej 'medialny'), ale musicie brać pod uwage calokształt działań pana w tytule wątku wymienionego. Wykonal bowiem duzo powazniejszych i niebezpieczniejszych niz te dwa krokow. Mnie tez katowano w szkole porpaganda antyaborcyjna i nawet nie pamietam, ktorego ministra to byl pomysl... ale chyba ten wielce 'pouczajacy' film przetrwał kilku :roll:
Jesli ktos z Was poda KONKRETNE (najlepiej wypunktowane) za i przeciw, lub chociazby tylko za lub tylko przeciw, to ja z nim chetnie pogadam. Bo na razie swoje - wydaje mi sie poparte dość mocnymi argumentami - PRZECIW zachowam dla siebie.
Na szczescie juz po sprawie. Ale jak zauwazyl ktos wyzej - zawsze moze byc gorzej :twisted:
Do Dasstina:
Mam Cię za inteligentnego faceta i fajnie, gdyby tak pozostało. Jeśli masz zamiar wypowiadać się tu w sposób wulgarny i leniwy (1. NIECZYTANIE tego, co piszą inni - skąd wniosek, że Pan LUBI Giertycha??; 2. brak solidnej argumentacji na zasadzie 'bo mi sie nie chce'), to raczej przerzuć się na inne wątki. Wiemy już, że nie lubisz pana G., podobnie jak inni (póki co 100%) wypowiadający się tutaj. Ale jeśli czujesz się dzięki swoim wypowiedziom bardziej męski i mniej 'rozdziamgany', to gratuluję :twisted:
A za ostre słowa Pan przeprasza mnie, nie Ciebie. Niepotrzebnie, bo i tak rozmawialiśmy na gg. Fajnie, że ktoś w dzsiejszych czasach czuje się jeszcze na siłach, by za coś takiego przeprosić. I odróżnia polemikę od obrzucania się błotem.
Dodano: 2007-08-24 16:43
| Nie zas sprawy, ktore nie znacza nic, a sa przez media rozdmuchiwane do strasznych rozmiarow. |
Proszę o przykłady. Nie tych, które są rozdmuchiwane, bo o tym wiem najlepiej :twisted: Ale tych, 'które nie znaczą nic'. Z argumentacją dlaczego.
Moje wnioski z lektury tego wątku:
mężczyźni charakteryzują się skłonnością do przesady - w tym czy innym kierunku
Żeby nie generalizować - nie wszyscy
| Gombrowicz to nie poziom licealny, nawet jesli wielkim pisarzem byl. |
Zupełnie się nie zgadzam. Czytałam na przełomie podstawówki i liceum... teraz to się tylko cofam rozwoju :lol: Poza tym, to co napisałeś, to Twoje wnioski na temat lektury Gombrowicza. Odnośnie 'Transatlantyku' - wtedy emigracja nie równała się emigracji dzisiejszej. Proponuję lekturę listów Giedroycia, Czapskiego, Gombrowicza, Jeleńskiego i innych - wiele wyjaśnią. Zresztą komu o tym piszę... Pamiętaj, że lektura to również jej omawianie. Solidny polonista 'sprzeda' uczniowi czas i okoliczności powstawania książki.
Dodano: 2007-08-24 16:55 Zmieniono: 2007-08-24 16:59
| Typowo kobieca przekora. |
Typowy męskie zachowanie - nie ma się czego uczepić, to się czepia płci rozmówcy :x
| Wychowalem sie w srodowisku nauczycielskim. |
To chyba była szkoła katolicka :idea:
A ja popieram Dastina akurat w sprawie Giertycha, jakim językiem juz on na ten temat mówi, jego srpawa.
Ześ się Panie uczepił tego Gombrowicza jakbyś nie miał innych argumentów - czy ty w ogóle zauważyłeś ze podałam do jako przykład literatury odrzuconej? Gombrowicza nikt nie kaze czytać. To czemu ma być czytany jakiś szlachetka mało znany o typowo katolicko-narodowych treściach? A może ktoś nie ma ochoty czytać takich pseudopatriotycznych bełtów? Postaw się po drugiej stronie i dopiero pomyśl a potem napisz.
Ola, nie mów że nikt nie podał argumentów ani konkretów.
Ja wyraźnie je podałam na początku mojej wypowiedzi pierwszej w tym temacie.
Wydaje mi się, że pan "Pan" zastosował na forum technikę "postaw się" i "bądź kontrowersyjny" - czekam na jakiś temat, wypowiedź, która by nie była "anty-reszta uzytkowników".
Poza tym pan" Pan" jawi mi się jako osoba, która wiele mówi ale nic z tego nie wynika, no sorry, to taki nowy sposób lansu? :lol:
Fajnie jest podyskutować na różne tematy, ale jeśli ktoś na każde coś ma swoje ale jakby od razu w zanadrzu przygotowane, to taka dyskusja mija się z celem. Człowieku, lepiej napisz jakiś esej czy referat. Nie przepadam za ludźmi którzy zawsze wszystko wiedzą najlepiej. I nie bądź taki francuski piesek, który poza ramy języka literackiej wyjść się obawia.
Żeby było kolokwialnie: to na ra idę pić :twisted:
Serdecznie pozdrawiam
Katarzyna Kolokwialna 8) [/quote]
Dodano: 2007-08-24 17:08
Minawi,
Wybacz, ale napisałam wyraźnie, że te argumenty są ZA SŁABE, albo za słabo rozwinięte. W gruncie rzeczy nie są argumentami w ogóle. Za taki sposób argumentacji lub 'obiektywności' wyrzuciliby mnie z pracy, bez wzgledu na to, czy pracowałabym w 'Gazecie Wyborczej' czy 'Naszym Dzienniku' (hehe, może tu przesadziłam). Może to zboczenie zawodowe, ale ja nie widze w Waszych wypowiedziach tego, co Wam KONKRETNIE nie pasuje. Ja wiem, ze Wy to wiece, ale może niech czytający też wie, nie tylko przypuszcza.
Wy to zarzucacie Panu. Ja Wam.
Przykład? Piszesz - 'Zero tolerancji' - więc niech użytkownik forum dowie się, o co biega. I że nie chodzi o to, ze grupa młodzieży (wszechpolskiej) w mundurkach ma nakopać metalowi czy gejowi, tylko o zachęcanie m.in. do kapusiostwa i innych przedziwnych (totalitarnych!) praktyk. Że chodzi o nietolerancję DLA PRZEMOCY W SZKOLE i o nowy, inny od dotychczasowego system kar i nagród. Zreszta zły jest nie cały program, ale wybrane i liczne jego elementy, które ludzi wychowanych w PRL-u (jak ja czy Ty) przerażają. Wypunktowanie - to w nim złe, a to w nim dobre (moim, czyli piszącego zdaniem), to już zaczątek niegłupiej polemiki.
Z kolei Pan pisze dużo i solidnie, ale mało konkretnie segreguje swoje wnioski, co stwarza nie lada galimatias. Dasstin zaś uparcie bierze jego słowa personalnie (jak z tymi 'debilometalami', czy jak to było - czy naprawde tak trudno zrozumiec, o jaki odsetek pseudometali w ogole chodzi? - propaganda zawsze czepiała się i wykorzystywała INNOść i SKRAJNOŚCI, takie polowanie na czarownice). Ty, Kasiu, też zdajesz sie nie do końca rozumieć, o co Panu biega. Pogadajcie na gg i może się dogadacie. Proponuję Wam dyskusję w punktach :twisted:
Wszyscy zaś piszecie tak, jakbyście pisali do ludzi, którzy wiedzą na ten temat WSZYSTKO. Z kolei ja nie mogę wyciągnąć wniosku, czy w ogóle wiecie, o czym piszecie, bo piszecie ZA MAŁO. I tylko z tym mam kłopot :roll: Ja nie ukrywam, że nie wiem wszystkiego o poczynaniach boskiego Romana. Wolałabym lepiej śledzić to, co się dzieje/działo w moim kraju, ale jakoś mi się z braku czasu nie udaje :/ (ale i tak mam wrażenie, że wiem więcej, niż 3/4 wypowiadających się powyżej).
Dodano: 2007-08-24 19:00
Gekon
Masz racje, ze nie czytam calosci postow... nie chce mi sie czytac 40 linijek o niczym kiedy juz na pcozatku zdania wiem, ze sie nie zgadzam. Skoro Minawi i ja nie podalismy przykladow, badz sa za slabe, to ja poprosze o jakies sensowne, bo te ktore podaje PAN sa dla mnie smieszne. Na zasadzie zaprzeczenia innym i stawianiu sie.
"Wolnosc nauczycieli ograniczona nie bedzie, bo skoro mieli liste, maja liste, to wolnosci zostalo tyle samo, narzucenia tyle samo. Ich gust? A jakie znaczenie ma gust wlasny? "
Przepraszam ale odnoszenie wrazenie, ze nie bardzo rozumiesz problem... Tu nie chodzi o zakazywanie czytania Gombrowicza, czy czegokolwiek innego... tutaj chodzi wylacznie o nasza edukacje, w ktorej zamiast cennych lektur pojawia sie inne... znajac Giertycha same katolickie.. bo teraz to jest w modzie! Brat mi powiedzial, ze Giertych wprowadzil albo mial wprowadzic religie jako przedmiot obowizakowy badz dla "zlych ateistow" etyke... To moze od razu zrobimy obowiazkowa mature z Religii? Zamiast Polskiego, bo po co ? Dla mnie Giertych jest zly przede wszystkim dlatego, ze osiaga cel po trupach, pod publike... z reszta podobnie jak PiS. Nie ujmuje mu jako czlowiekowi, ze jest nieinteligentny, ale od polityki to niech odejdzie. Z takimi pomyslami to moze zbudowac komunizm.
-Cenzura
-Ukierunkowywanie ludzi po wlasnej mysli
-Tworzenie masy bezmyslnych dzieciakow
-Walka z indywidualizmem
etc.
Czy tego naprawde nie dostrzegacie, ze to jest robione pod publike...
Takie zdanie akurat znalazlem: "Giertych twierdził również, że protesty inspirowane były przez młodzieżówki partii lewicowych oraz powiązane ze "środowiskami homoseksualnymi". Ze tak sie zapytam, co maja do tego homoseksualisci?
"Broniarz zarzucił ministrowi, że podejmuje decyzje w sprawach oświaty bez konsultacji ze środowiskiem nauczycielskim. Uznał też, że Giertych nie prowadzi wstępnych analiz skutków podejmowanych przez siebie działań, które mają charakter czysto medialny".
"Trybunał Konstytucyjny uznał amnestię maturalną za niezgodną z konstytucją"
"(...)zakaz przeprowadzania aborcji oraz "propagandy homoseksualnej". Słowa te odbiły się szerokim echem w całej Europie, na głowę ministra posypały się oskarżenia o homofobię, dziennikarka niemieckiej gazety "Die Tageszeitung", Gabrielle Lesser, porównała wystąpienie Giertycha do ideologii propagowanej w Niemczech w czasie Trzeciej Rzeszy, która doprowadziła do mordowania między innymi homoseksualistów w obozach koncentracyjnych(...)"
"W maju 2007 Rzecznik Praw Obywatelskich upomniał Romana Giertycha za jego wypowiedź o "wstrętnych pederastach", pisząc "z niepokojem stwierdzam, że publiczna wypowiedź Pana (...) nie respektuje wymogu poszanowania godności przynależnej każdemu człowiekowi - niezależnie od poglądów czy orientacji seksualnej. (...)"
"Zdaniem Sobelmana współcześni politycy LPR w swojej ideologii opierają się na "antysemickim podłożu"
Podsumowujac, daj Giertychowi szable a poobcina pedalom, metalom, punkom, zgrupowaniom lewicowym, anarchistycznym itd. glowy... Antysemita, homofob, globalista, przesycony nacjonalista....GIERTYCH NA STOS!
Dodano: 2007-08-24 19:38 Zmieniono: 2007-08-24 19:50
Dasstin,
teraz to już w ogóle widać, ze nie czytasz, tylko piszesz :twisted:
Na jakiej podstawie wnosisz, że mamy bronić Giertycha lub stawiac Wam kontargumenty? Skoro TEŻ GO NIE LUBIMY. Ale przynajmniej wiemy, dlaczego.
Zatem proszę, więcej nie ośmieszaj się pytając - CZY NIE WIDZICIE...? itp.
Oczywiście, ze widzimy propagandę i manipulację. I nawet możemy pokazać, w czym konkretnie się u Romana przejawia. Bo Twoje wyjaśnienia i oburzenie pozostają dla mnie dość chaotyczne i niezrozumiałe.
A przynajmniej ja mogę. Bo za Pana gadać nie będę.
W razie czego - zapraszam na priv.
Pan sugeruje (na moje oko), ze nawet najbardziej znienawidzony minister czasem wykonuje coś z głową lub co niesie pomoc społeczeństwu. Albo przynajmniej - co mu się wydaje, że niesie jakąś pomoc, hehe.
A że mamy do czynienia z fanatykiem z dziada (czy pradziada nie wiem), nie zwykłym politykiem lecacym na kasę i popularność, to całość jest zakrojona na dość niebezpieczną skalę.
Pod publikę działają Kaczory - natomiast ten osobnik jest dużo sprytniejszy i groźniejszy.
Dodano: 2007-08-24 20:03
| Dasstin napisał(a): |
|
Podsumowujac, daj Giertychowi szable a poobcina pedalom, metalom, punkom, zgrupowaniom lewicowym, anarchistycznym itd. glowy... Antysemita, homofob, globalista, przesycony nacjonalista....GIERTYCH NA STOS! |
Dlatego, Dastinie drogi - zachowuj sie obywatelsko i podnoś frekwencję wyborczą, a takie zjawisko mieć miejsca nie będzie.
A zamiast rzucać cytatami, studiuj programy partii i wyrabiaj sobie własne zdanie.
Czasy 'Anarchy In The Posen City' minęły :D Totalitaryzmu też.
Giertych i Kaczory panują dzięki niechodzeniu nastawionych przeciwko nim na wybory. Np. pójściu na piwo zamiast.
Ja przynajmniej mam czyste sumienie, że nie dzięki mnie :twisted:
P.S.
Poza tym, jako sympatyczka ruchów anarchofeministycznych, nie mogę pozwolić, żeby Giertych wykończył MassKotki :D
Dodano: 2007-08-25 11:52
Koncze temat bo oboje tez nie czytacie... Mieliscie dac jakies cytaty, przyklady, wlasne opinie i tu gowno... ja sie wysililem chociaz o cytaty to PAN smieszny powiedzial ze moglbym znalezc opinie rowniez o kosmitach takze temat uwazam za zakonczony bo PAN nie chce dojsc do konkluzji tylko rzucac puste slowa bez ZADNEGO argumentu. ZENUJACE PANIE.
"tutaj chodzi wylacznie o nasza edukacje, w ktorej zamiast cennych lektur pojawia sie inne... "
"1. nikt Ci sie uczyc nie bronil, czemu nie chciales?" O co Ci chodzi?
"znajac Giertycha same katolickie.. "
"2. zmyslasz. Oskarzasz Giertycha o wlasne wyobrazenia, to.. glupie " Rotfl, teraz stary dojebales ostro.
a 3 punktu nie bede cytowal bo to jest czysta zenada.
Odchodze z tego, i odchodze z rozmowy z panem... dziwie sie Gekon ze Ty Pana rozumiesz... bo on jeszcze nic nie powiedzial a puste slolwa dla mnie nic nie znacza.
Pozdrawiam Was oboje, ale na forum nie bardzo chce z WAmi dyskutowac.
Dodano: 2007-08-25 12:12
| Dasstin napisał(a): |
| ale na forum nie bardzo chce z WAmi dyskutowac. |
właśnie, jakieś wino byśmy obalili to rozmowa weszłaby na lepsze tory :twisted: więc przestańcie pierdolić 8) :idea: